Vse prednosti in koristi mobilne banke

Uporaba mobilne banke je v zadnjih letih močno narasla. Najpomembnejšo vlogo nedvomno igrajo čas, udobje in zaupanje, saj lahko precej bančnih storitev opravite hitro, enostavno in varno kar prek pametnega telefona.

Katere so torej najpomembnejše storitve, ki nam prihranijo največ časa?

Preverite stanje na računu in porabo na plačilnih karticah. Z mobilno banko vedno veste, ali so vam že nakazali plačo, koliko vas še loči do limita ter koliko nakupov se je že nabralo na vaši kreditni kartici. Na ta način se vam skoraj ne more zgoditi, da bi na blagajni POS-terminal zavrnil plačilo zaradi prekoračitve razpoložljivih sredstev ali da ne bi mogli dvigniti denarja na bankomatu. Stanje na računu lahko namreč preverite kadar koli in kjer koli, le povezavo s spletom potrebujete.

Neplačane položnice so preteklost. Ena najudobnejših funkcij je plačevanje položnic s pomočjo kamere oziroma na način Slikaj in plačaj. S kamero mobilnega telefona »preberete« OCR-vrstico, QR‑kodo ali levi del položnice, aplikacija pa sama izpolni plačilni nalog. S tem vam ni treba prepisovati vseh podatkov, obenem pa jih lahko še vedno spremenite ali določite datum plačila. Če povemo po domače: v nekaj minutah lahko plačate kupček položnic, za kar ste morali prej obiskati banko in ste pri tem porabili pol ure ali celo več.

Je varno? Seveda je. Aplikacije mobilnega bančništva uporabljajo različne varnostne sisteme za prijavo, izvedbo transakcij in prepoznavanje uporabnikov oziroma potrditev izbranih ukazov. Za prijavo v aplikacijo in potrjevanje lahko uporabite osebna gesla, digitalne certifikate, prstni odtis, gesla PIN in druge načine, vsi podatki pa so varno shranjeni na varovanem strežniku. Dekodiranje in zlorabo med aplikacijo in sistemom elektronskega bančništva izmenjanih podatkov preprečuje kriptiranje po standardu AES z 256 bitno enkripcijo, banka pa varnost poslovanja ves čas budno spremlja in nadgrajuje.

Preprosta uporaba kjer koli in kadar koli. Z mobilno banko bodo vrata vaše banke vedno odprta, poleg tega pa je uporaba na moč preprosta. Meniji in ukazi so logični ter lahko razumljivi, v primeru težav se lahko obrnete tudi na telefonsko številko 080 88 00 ali se zglasite v bančni poslovalnici.

Stopite v korak s časom, stopite v mobilno bančništvo

Odločitev za uporabo mobilnega bančništva prihrani veliko časa in denarja. Uporabniku omogoča opravljanje skoraj vseh bančnih poslov na varen in enostaven način ter v vsakem trenutku ponuja vrsto uporabnih informacij (kje so nameščeni bankomati, kje so bančne poslovalnice, menjalni tečaji in podobno). Za določene storitve se boste sicer morali kljub temu še vedno oglasiti v poslovalnici, večino bančnih opravkov pa boste lahko uredili kar sami. Aplikacija je na voljo za operacijske sisteme Android, iOS in WindowsPhone, za več informacij pa obiščite spletno stran mobilne banke GO!

Preverite kako enostavno in hitro plačati položnice.

Delite s prijatelji