Najhitrejši način za plačevanje položnic

Koliko dragocenih minut porabite za plačilo položnice? 5? 10? 20 minut? Marjetka je starejša gospa v pokoju, ki vse obveznosti še vedno najraje poravna na bližnji pošti. Za plačilo vsake položnice odšteje 1,05 evra, procedura plačevanja pa ji vzame tudi do ure in pol. Ne mudi se ji. Všeč ji je, ker gre končno od doma, ker na poti sreča stare prijateljice. Vse to jemlje kot dogodek, medtem pa si njen vnuk Peter niti slučajno ne predstavlja ponavljanja takšne procedure vsak mesec. Za plačila želi potrošiti čim manj časa in seveda čim manj denarja. Predstavljamo tri načine, ki mu jih omogoča banka na daljavo:

1. Hitra plačila v spletni banki

Eden najpogostejših načinov plačil je plačilo v spletni banki, kjer vam večina bank omogoča tudi hitro iskanje prejemnika z intuitivnim iskalnikom – po IBAN-u, po zgodovini plačil ali prejemnikih. Položnice, ki jih plačujete vsak mesec, lahko shranite med t. i. hitra plačila in nato spreminjate samo vsakomesečni sklic. Tovrstno plačevanje je pri paketnih računih včasih celo cenejše kot plačevanje na trajnik ali celo brezplačno. In če razlika v proviziji pri plačilu položnice znaša 65 centov, pri desetih položnicah na mesec v enem letu prihranite 78 evrov. Seveda je prihranek še višji, če je strošek za plačilo UPN nalogov zajet v ceni vašega paketa.

2. Plačujte kjer koli z mobilno banko

Podobne funkcionalnosti kot spletna omogoča mobilna banka. Da bi jo začeli uporabljati, na svoj pametni telefon prenesete aplikacijo in si v spletni banki ali poslovalnici banke zagotovite varen dostop do nje. Kasneje lahko do nje dostopate enostavno z geslom ali kar s prstnim odtisom. Z mobilno banko lahko med drugim spremljate stanje na svojem računu, izvajate plačila z le nekaj kliki ali sistemom »povleci in plačaj«, poleg tega pa je aplikacija odličen pripomoček pri iskanju vam najbližje poslovalnice banke in bankomata.

3. Plačilo e-računa z enim klikom

Med najenostavnejšimi in najmanj zamudnimi načini so e-računi, ki vam jih izdajatelj pošlje prek sistema e-bank. To v praksi pomeni, da račun brezplačno prejmete neposredno v svojo spletno banko in ga plačate z enim samim klikom. Pri tem se izognete možnim napakam pri pretipkavanju reference in ste lahko vedno mirni, saj bo račun pravilno poravnan. Pred začetkom tovrstnega plačevanja morate oddati e-vlogo za vklop storitve. Edina slaba plat je, da se za tovrstne eko oblike poslovanja zaenkrat odločajo le nekateri izdajatelji računov. Na srečo vseh uporabnikov pa se seznam izdajateljev tedensko podaljšuje.

Prihranite čas z enostavnim in hitrim plačilom položnic s funkcijo Skeniraj in plačaj.

Delite s prijatelji