Predčasno poplačilo dolga na kreditni kartici

Prednosti predčasnega poplačila dolga na kreditni kartici

Največji prednosti plačevanja s kreditnimi karticami sta zamik plačila ter možnost večjih nakupov, za katere v danem trenutku v žepu nimate dovolj gotovine ali na vašem računu dovolj razpoložljivih sredstev. Zakaj bi torej želeli predčasno poplačati dolg na kreditni kartici?

Prednosti plačevanja s kreditnimi karticami

Morda se vam je včasih že zgodilo, da ste pri plačevanju s kartico zapravili več, kot ste načrtovali, a plačevanje s kreditnimi karticami kljub temu prinaša mnogo prednosti:

  • zamik plačila (kupite danes, plačate naslednji mesec),
  • kupovanje na več obrokov (odplačilo v naslednjih mesecih),
  • plačevanje je hitro in udobno (brezstično plačevanje),
  • enostavno kupovanje prek spleta,
  • tudi pri plačevanju v tujini lahko kupujete v domači valuti,
  • ni tveganja izgube ali kraje gotovine, saj vam gotovine ni treba nositi s seboj,
  • visoka stopnja varnosti pri uporabi kartice (zaščita s PIN-kodo, možnost nastavitve različnih limitov porabe, možnost blokade kartice prek mobilne banke),
  • s kartico lahko dvigujete gotovino tako v Sloveniji kot v tujini.

Zakaj bi dolg poplačali prej?

Vsaka kreditna kartica ima določen mesečni limit oziroma najvišjo omejitev, koliko lahko z njo porabite. Omejitev preprečuje, da bi porabili (veliko) več, kot si lahko glede na svoje mesečne prihodke privoščite, pa tudi večjo škodo v primeru nepooblaščene uporabe kartice (v primeru kraje in nato uporabe prek spleta).

Težava lahko nastane, ko ste na svoji kartici že porabili dobršen del limita, zdaj pa morate nujno na pot v tujino ali opraviti večji nakup s kartico, saj bi plačevanje z gotovino vzelo preveč časa ali pa sploh ne bi bilo mogoče (varno plačevanje prek spleta, rezervacija letalskih kart in podobno).

V takem primeru je možnost predčasnega poplačila dolga, s katerim spet sprostite limit na kartici, odlična in predvsem hitra rešitev.

Uporabite mobilno banko in sprostite limit na svoji kreditni kartici

Za predčasno poplačilo vam ni treba v vrsto pred bančno okence. Svoj dolg lahko v celoti ali zgolj delno hitro in enostavno poplačate z uporabo Mobilne banke Go! na pametnem telefonu, tako da v že pripravljen plačilni nalog zgolj vnesete znesek, ki ga želite poplačati. Seveda morate imeti za to dovolj sredstev na svojem osebnem računu.

Poleg možnosti predčasnega poplačila dolga vam mobilno bančništvo omogoča še vrsto drugih storitev, kot sta celovit pregled kartičnega poslovanja ter možnost takojšnje blokade in deblokade kartice.

Že imate svojo kreditno kartico?

Omejitvam in tudi nevarnostim, ki jih prinaša uporaba gotovine, se lahko enostavno izognete z uporabo plačilnih kartic Visa in MasterCard. Preverite, katera je najprimernejša glede na vaše potrebe, način plačevanja in bančni račun, ter izkoristite vse prednosti sodobnega plačevanja s karticami.

KARTICE Oglejte si nabor plačilnih in kreditnih kartic

Želim izvedeti več

Delite s prijatelji