Zavarovanje, vključeno v kartico Visa

Razlog več, zakaj na potovanje vzeti kartico Visa

Potovanja in dopust v tujini povezujemo s čudovitimi doživetji in lepimi spomini, a vse ne gre vedno kot po maslu. Mimogrede lahko zamudite let, na letališču zaman čakate na svoj kovček, šele na meji izveste, da za vstop v državo potrebujete vizum ali pa vas sredi belega dne okradejo. Nekateri primeri so nadvse redki, drugi pa so se nedvomno že primerili komu, ki ga poznate, zato se je proti tovrstnim nevšečnostim pametno zavarovati.

Med največje nedvomno spadajo težave, povezane z zdravjem ali poškodbami, ter izguba ali kraja denarja in dokumentov. Ostati praznih žepov in brez dokumentov sredi tuje države ni mačji kašelj, še manj sporazumevanje v bolnici s tuje govorečimi zdravniki. V takih primerih je zavarovanje z asistenco dobrodošla rešitev, ki omili posledice in pomaga hitreje rešiti nastale zaplete.

Le kaj bi se nam lahko zgodilo, da bi potrebovali zavarovanje?

Pred odhodom na pot je treba poskrbeti tudi za različna zavarovanja, saj se vam na potovanju lahko pripeti vrsta različnih nevšečnostih.

 • Potovalna asistenca – pomoč, ko jo najbolj potrebujete. Vsaka nevšečnost, ki se vam pripeti v tujini, je zaradi tujega jezika in neznanega okolja še bolj neprijetna. Potovalna asistenca vam lahko zagotavlja pomoč odvetnika ali tolmača, v asistenčnem centru bodo poskrbeli tudi za prenos sporočil sorodnikom ali prijateljem v domovini, vam pomagali pri iskanju izgubljene prtljage, zagotovili denar v primeru izgubljenih ali ukradenih kartic oz. potovalnih čekov ter pomagali pri pridobitvi potovalnih dokumentov, če vam te ukradejo ali jih izgubite.
 • Nujna zdravstvena pomoč v tujini. Bolezen ali nezgoda na poti v tujini vas ne le prikrajša za težko pričakovano doživetje, temveč lahko tudi močno finančno prizadene. Zavarovanja pokrivajo različne stroške, npr. nujnih zdravniških in kirurških storitev, nujnega zobozdravstvenega zdravljenja, prevoza v bolnišnico, nadomestila za bolnišnično zdravljenje, nastanitve spremljevalca ipd.
 • Zamujen let in težave s prtljago. Zamude letov dandanes niso nič posebnega, prav tako zamuda ali celo izguba prtljage. Zato je dobrodošlo zavarovanje za kritje zamude leta, ki nastane zaradi stavke, slabega vremena ali mehanske/tehnične napake, zavarovanje, ki v primeru zamude prtljage krije nujno nadomestitev obleke, zdravil in kozmetike, če je ne morete prevzeti v določenem času od vašega prihoda na cilj, ter zavarovanje za izgubo, krajo in poškodovanje prtljage.
 • Kaj pa če se ne morete vkrcati? Da, v primeru prevelikega števila rezervacij vam lahko zavrnejo vkrcanje. V takem primeru zavarovanje krije stroške za hrano in pijačo v restavracijah (do sklenjene zavarovalne vsote) v času, ko čakate na naslednji let. Podobno velja tudi v primeru, če je zamuda večja od šest ur in morate uporabiti nastanitev v hotelu.
 • Izgubljeni ali ukradeni denar in dokumenti. Zavarujete se lahko tudi za naključno izgubo, krajo ali poškodbo denarja, v primeru izgubljenega ali ukradenega potnega lista pa zavarovanje krije tudi razumne dodatne stroške, nujno potrebne za pridobitev novega potnega lista.
 • Kraja denarja po dvigu na bankomatu. Turisti, ki dvignejo denar na bankomatu, so priljubljena tarča tatov. Zato se lahko zavarujete tudi pred krajo oz. napadom na bankomatu, ki se zgodi v določenem času od dviga gotovine in v določeni razdalji od bankomata, rop pa je potrebno obvezno takoj prijaviti policiji.

Ste pozabili na zavarovanje? Nič zato, če uporabljate kartico Visa UniCredit Bank …

Turistično zavarovanje s svojimi kritji zagotavlja hitrejše in enostavnejše reševanje različnih težav in nevšečnosti, ki se vam lahko pripetijo v tujini. Veliko popotnikov sklene posebna letna zavarovanja, ki krijejo najpogostejše nezgode, povezane z njihovim načinom potovanja, drugi pa sklenejo za vsako potovanje posebno zavarovanje. Na potovanju boste zavarovani tudi s plačilno-kreditno kartico Visa UniCredit Bank z vključenim brezplačnim zavarovanjem na potovanju s 24-urno asistenco za vas in vašo družino.

Pri plačilu potovanja ali dela potovanja, kot so npr. nastanitev, letalska karta, karta za vlak, najem avtomobila, z Zlato kartico Visa UniCredit Bank lahko uveljavljate:

 • nujno zdravstveno pomoč v tujini,
 • nadomestilo v primeru nesreče na potovanju,
 • nadomestilo za bolnišnično zdravljenje,
 • nadomestilo v primeru izgube, kraje ali poškodbe potovalne prtljage in potnega lista,
 • nadomestilo v primeru zamude pri odhodu ali zamude pri prevozu prtljage,
 • nadomestilo v primeru kraje/napada pri dvigu gotovine na bankomatu s kartico Visa.

Potovanje s kartico Visa UniCredit Bank ni običajno potovanje

Zgoraj našteta zavarovalna kritja in 24-urna asistenca na potovanju so nedvomno velike prednosti plačilno-kreditne kartice Visa UniCredit Bank, ki pa jih imetniki pogosto ne poznajo dovolj dobro. Zato še pred odhodom na naslednje potovanje obiščite našo spletno stran, med pomembne telefonske številke pa dodajte številko asistence: + 386 1 252 84 40. Nikoli se namreč ne ve, kdaj vam utegne priti prav. Če kartice še nimate, si jo zagotovite pred odhodom na dopust.

Priročnik Kako financirati večje nakupe

KARTICA VISA
Vključeno brezplačno zavarovanje na potovanju s 24-urno asistenco

Želim izvedeti več

Delite s prijatelji