Praznovanje novega leta 2019

Privoščite si čudovito novoletno doživetje

Še en mesec nas loči do znamenitega odštevanja: »3 … 2 … 1 …. Srečno novo leto!« Zato je skrajni čas za resen razmislek ter odločitev o tem, kje ga boste preživeli. Ker je pomemben dejavnik pri tem seveda tudi denar, smo za vas pripravili kratek pregled ponudbe turističnih agencij glede na to, koliko ste za najdaljšo noč v letu pripravljeni odšteti.

Novo leto za 200 EUR

Skromen proračun ne pomeni, da se na silvestrovo ne morete noro dobro zabavati. Glavne razlike na račun nižje cene so v nastanitvi (kategorija hotela/hostla ter njegova oddaljenost od centra mesta), prevozu (običajno lasten prevoz) ter vrsti doplačil (vodeni oglede mesta, organiziran prevoz, dodatne aktivnosti, prehrana, zabave v klubih in podobno).
Kljub nizkim cenam (od 50 EUR naprej) pa je ponudba novoletnih mest naravnost neverjetna! Beograd, Pariz, Praga, Budimpešta, Berlin, Dunaj in druga vam ponujajo nepozabna silvestrovanja na prostem, za nekaj dodatnega denarja pa lahko najdaljšo noč v letu preživite na novoletni zabavi v klubu.

500 evrov – štiri dni in prevoz z letalom!

Če ste za novoletno zabavo pripravljeni nameniti vsaj 500 EUR, si lahko privoščite prave male počitnice in prevoz z letalom. Čakajo vas evropske metropole, kot so London, Barcelona, Pariz, Rim, Berlin, Amsterdam, lahko pa se odpravite tudi na bolj mirne lokacije, recimo na Sardinijo, ali pa si privoščite nekaj več udobja in razvajanja v hotelih na slovenski ali hrvaški obali. Tovrstni aranžmaji vključujejo tri ali štiri dni in poleg novoletne zabave omogočajo tudi podrobnejši ogled mesta, nakupovanje, kulinarično raziskovanje in druge zanimivosti.

Opomba: Pri ponudbah z letalskim prevozom natančno preberite ponudbo in potrebna doplačila. Pogosto je v osnovni ponudbi polet z nizkocenovnimi letalskimi družbami z enega od bližnjih letališč (Trst, Benetke, Zagreb), v ceni pa je le ročna prtljaga. Prav tako so med doplačili pogosto tudi prevoz od letališča do hotela, ogledi, izleti in organizirane zabave. Čez palec morate za popolno doživetje tem ponudbam prišteti še 250 ali 300 EUR.

Kaj dobite za dobrega tisočaka?

Proračun v višini tisočaka vam omogoča tedenske novoletne počitnice na različnih koncih sveta. Tak teden, ki ga recimo preživite v New Yorku ali v Sankt Peterburgu, je lahko povsem v duhu božično-novoletnih praznikov, če pa se odpravite v katero od arabskih držav, novega leta morda sploh ne boste smeli praznovati. Na počitnicah v toplih krajih boste novoletno praznovanje doživeli povsem drugače, saj vas v Maroku, Egiptu ali Omanu ne bodo pričakali okrašene novoletne jelke, mraz in sneg.

Če se boste odločili doživeti novoletno vzdušje Velikega jabolka, pripravite vsaj 1.300 EUR, za Egipt ali Maroko pa dobrega tisočaka.

Razkošne novoletne počitnice

Za konec smo prihranili še ponudbo, ki navzgor pravzaprav ni omejena. Sem spadajo potovanja, na katerih boste preživeli od 10 do 14 dni (ali več) in stanejo od 2.000 EUR naprej. Če bi radi vedeli, kako je doživeti prehod v novo leto na Kubi (2.400 EUR/10 dni), na Filipinih (3.000 EUR/13 dni) ali plažah Mavricija oz. Mauritiusa (2.300 EUR/10 dni), boste ob tem za dovolj denarja lahko doživeli še pravo popotovanje po izbranih državah ali otokih, kulinarične presežke, bogastvo živalskega in rastlinskega sveta in pisano množico kultur, navad in običajev. Od klasičnih novoletnih sestavin pa vas morda preseneti odličen ognjemet.

Nasvet: Sanjska potovanja so nekaj, kar si lahko privoščite vsaj enkrat v življenju. Prenesite priročnik V petih korakih do kredita in si drznite sanjati!

Zabava in darila. Ste pripravljeni?

Zdaj je pravi čas za odločitev o novoletni zabavi, ne smete pa pozabiti niti na darila za vse, ki so vam pri srcu. Ker je december med najbolj finančno zahtevnimi meseci, je vsaka finančna pomoč zelo dobrodošla. S pomočjo gotovinskega kredita boste lažje razporedili stroške veselega decembra na daljše obdobje. Na ta način si lahko privoščite najbolj noro noč v letu v vsem svojem sijaju ter obdarite in razveselite vse, ki vam v življenju veliko pomenijo.

Priročnik Potrošniški kredit v 5 korakih

Preverite ugodne potrošniške gotovinske kredite in naredite informativni izračun mesečnega obroka kredita.

Delite s prijatelji