Najenostavnejše rešitve, ko potrebujete denar

Včasih se zgodi, da denar potrebujete hitro, zelo hitro, pravzaprav takoj. Naj bo zaradi želje po nakupu česa res ugodnega ali lepega za svojo dušo; morda želite na potovanje ali pa morate plačati kakšne nepričakovane stroške. Razlogov je nešteto, rešitev pa nekaj manj, a so vseeno dovolj učinkovite za rešitev vaših težav. Katero rešitev boste izbrali, je odvisno od tega, za kaj in koliko denarja potrebujete., Navajamo nekaj najpogostejših vrst finančnih zagat, v katerih se lahko znajdete.

Ko denar potrebujete »z danes na jutri«

Predstavljajte si, da najdete first (ali last) minute ponudbo za počitnice, ki si jih želite že dolgo časa ali pa enkratno priložnost za nakup rabljenega motocikla. Morda pa vas preseneti hči s povabilom na poroko, ki bo že čez dober mesec, vi pa brez denarja … Drži, ne potrebujete veliko, a vseeno –- kje dobiti nekaj tisočakov v le nekaj dneh?

Ko denar potrebujete praktično takoj, je odlična rešitev hitri kredit do 5.000 EUR, ki ga lahko dobite hitro in enostavno, brez dodatnega potrjevanja kreditne dokumentacije pri svojem delodajalcu in brez stroškov odobritve, zavarovanja in vodenja kredita. Na ta način boste svoje kratkoročne finančne težave rešili takoj, posojilo pa lahko odplačujete od 12 do 60 mesecev.

Potrošniški gotovinski kredit

Prenova kuhinje, plačilo šolnine, nov prizidek k hiši, poplačilo manj ugodnega kredita ali polletno popotovanje okoli sveta predstavljajo večje finančne zalogaje, za katere so zgolj prihranki običajno premalo. Tovrstne težave lahko najelegantneje rešite s potrošniškim kreditom in si hitro ter brez stroškov odobritve, zavarovanja in vodenja kredita zagotovite do 30.000 EUR z dobo odplačevanja do 7 let.

Limit na računu

Kaj storiti, če zgolj nekajkrat na leto potrebujete majhno finančno pomoč v višini nekaj sto evrov? Saj veste, denarja za sproti imate dovolj, včasih pa vas vseeno preseneti kakšna situacija, ko bi vam prišlo prav manjše posojilo in še to zgolj za nekaj dni, do plače?

Limit vam omogoča prekoračitev pozitivnega stanja na vašem računu do zneska, ki vam ga odobri banka, zato je prava rešitev takrat, ko veste, da bodo vaši izdatki večji od prihodkov v krajšem časovnem obdobju. Le pazite, da ga boste koristili res le v skrajnih primerih in ne boste ves čas do roba limita »v minusu«, kajti negativno stanje na računu vam bo banka zaračunala.

Obročno odplačevanje s plačilno kartico Mastercard

Če vas mika kupiti nekaj za recimo 120 evrov, pa jih trenutno nimate v žepu, si to lahko kljub temu privoščite, plačilo pa lahko razdelite tudi na več obrokov. S plačilno kartico Mastercard lahko namreč nakup nad 50 evrov s preprostim SMS-sporočilom spremenite v nakup na obroke, brez obresti in brez dodatne dokumentacije. Minimalni znesek posameznega obroka znaša 25 evrov, nakup pa lahko razdelite na največ 24 obrokov za 1,80 evra na obrok. Na obroke lahko nakupujete v Sloveniji, v tujini ali prek spleta, pri tem pa niste odvisni od trgovcev.

Naj vas opozorimo še na pogosto past, v katero se ujamejo potrošniki. Če redno kupujete na obroke, pazite, da se tovrstnih nakupov ne bo nabralo preveč. Če na tak način opravite 10 nakupov, vas vsak mesec čaka 10 obrokov, ki se lahko hitro spremenijo v veliko mesečno finančno obremenitev.

Premostitveni kredit

Na banki imate sredstva vezana za dlje časa, pa zaradi pogodbenih obveznosti ne morete do njih, denar bi pa vendarle nujno potrebovali. Kaj pa zdaj? Rešitev – vzemite premostitveni kredit.

Premostitveni kredit je pravzaprav posojilo, za katerega jamčite z denarjem, ki ga imate naloženega v banki. Najeti kredit vrnete banki skupaj z obrestmi v enkratnem znesku ob zapadlosti, zanj pa v tem času jamčite z vezanim bančnim depozitom in sredstvi, ki jih že imate na banki. Pri najemu premostitvenega kredita banka zato ne preverja vaše kreditne sposobnosti.

Priročnik Potrošniški kredit v 5 korakih

Preverite ugodne potrošniške gotovinske kredite in naredite informativni izračun mesečnega obroka kredita.

Delite s prijatelji