Domiselna novoletna darila, ki bodo navdušila

Izbira darila je zahtevna naloga, še posebej, če želite z njim obdarovancu izpolniti skrito željo, ga presenetiti in navdušiti. Najboljša darila so tista, ki imajo zgodbo, se ujemajo s hobiji, načinom življenja in okusom obdarovanca ter so ravno prav izven pričakovanih okvirjev, da presenetijo in navdušijo. Kako to doseči?

Pred nakupom daril si pripravite načrt in začrtajte nekaj smernic, sicer se boste med policami trgovin in stojnicami hitro izgubili ter v obupu kupili kaj neuporabnega ali dolgočasnega:

  • Sestavite seznam vseh, ki jih nameravate obdarovati.
  • Določite zneske za posamezne obdarovance oziroma skupni znesek, ki ga boste namenili za darila.
  • Naredite »profil« vsakega obdarovanca – s čim se rad ukvarja, kje in s kom živi, kakšne so njegove navade in podobno.
  • Zberite vse reklamne letake, kataloge in druga gradiva z darili, ki vam pridejo pod roke, saj so odlična zakladnica idej.

Da boste imeli vedno dovolj idej za darila, imejte odprte oči vse leto. Zanimive reči za novoletna darila lahko najdete poleti na morju, spomladi na potepanju po prestolnicah ali tik pred zdajci na božičnem sejmu.

Kje naj najdem pravo darilo?

Pred nakupom darila se sprehodite skozi različne trgovine, stojnice, majhne ustvarjalne ateljeje in delavnice, preglejte ponudbo spletnih trgovin in prelistajte kataloge daril, ki jih izdajo trgovine. Ogromno idej in ponudbe boste našli tudi na Facebooku, kjer ljudje radi pokažejo svoje izdelke ali zadnje nakupe.

Darilo ni nujno le en sam izdelek, ampak ga lahko tudi sestavite. Uporabite domišljijo, bodite radovedni in odprti za zanimive ideje, pa bo nakupovanje daril in posledično obdarovanje prijateljev pravi užitek.

Zabavna, enkratna in originalna darila, ki vedno navdušijo

Za vas smo pripravili nekaj tipičnih skupin ljudi ter njim prilagojenih idej, ki vam bodo pomagale gledati širše. Pomembno je, da obdarovanca res dobro poznate, sicer je možnost, da boste z izbiro darila udarili mimo, veliko večja.

  • Gurmani – ljudje, ki uživajo v dobri pijači in jedači, so vedno veseli kulinaričnih dobrot. S pomočjo sommeliera izberite primerno steklenico vina, morda domače oljčno olje ali katero od kulinaričnih specialitet, kot so posodica kaviarja, komplet račjih paštet ali izbor prestižnih sirov skupaj z desko za rezanje in nožem za sir.
  • Športniki – darila prilagodite njihovim športom, priporočljivo pa se je pozanimati, česa še nimajo in katere znamke najraje uporabljajo. Kupite jim lahko komplet žogic za golf, potapljaški nož, rokavice za gorsko kolesarjenje, majico za igranje badmintona ali dnevno smučarsko vozovnico.
  • Ljubitelji dodatkov za dom – na izbiro imate široko paleto izdelkov, ki popestrijo, polepšajo ali povsem spremenijo stanovanje, npr. veliko stensko uro, zanimivo stojalo za obleke ali dizajnerske dodatke za kuhinjo, dnevno sobo in pisarno. Izberete lahko hipstersko oblikovan in poslikan opekač za kruh, brezžični bluetooth zvočnik ali nož za razrez pizze v obliki bicikla, izbira daril za dom je res neskončna.
  • Pustolovci – s tujko bi takim lahko rekli »outdoor freaks«. Ves svoj prosti čas preživijo v naravi, kjer se ukvarjajo z različnimi športi in aktivnostmi. Ne morete zgrešiti, če jim podarite termo steklenico za pijačo, čelno svetilko, žepni nožek/multi-tool, kresilo, športno ruto za okrog vratu (t. i. buff), zmogljivo baterijsko svetilko ali visečo mrežo, ki se zloži v majhno vrečko.

Zimzelena darila, primerna za vse

Njej lahko vedno podarite ročno izdelane čokoladne bonbone, leseno škatlo s čaji različnih okusov ali pa napolnite škatlo s piškoti, ki ste jih sami spekli. Vse leto bo lahko uporabljala priročen koledar ali rokovnik, prijalo ji bo tudi razvajanje z masažo v spa centru. Klasika zanj je steklenica ene od alkoholnih pijač, vendar naj bo res skrbno izbrana in prilagojena okusu obdarovanca. Pas, kravato in denarnico lahko kupi žena, ki pozna preostalo garderobo in navade svojega moža, prijatelju pa lahko podarite zanimivo knjigo, litoželezno ponev za peko na žaru ali kakovosten zložljiv dežnik.

Z nakupom darila ste naredili velik korak, nikar pa ga ne pozabite tudi lepo zaviti. To lahko naredite sami ali pa zavijanje prepustite aranžerki v cvetličarni.

KARTICE Oglejte si nabor plačilnih in kreditnih kartic

Želim izvedeti več

Delite s prijatelji