Doživite čarobnost božičnih sejmov

Veseli december. Mesec, ko se središča vseh evropskih prestolnic in drugih mest odenejo v praznično okrasje ter razsvetlijo s tisoči lučk, ulice pa zasedejo različne praznične stojnice, koncertni odri in obiskovalci, ki od blizu in daleč pridejo uživat decembrsko praznično vzdušje.

Za doživetje pravega veselega decembra vsaj en dan z večerom vred namenite obisku katerega od sejmov, kjer boste poskusili lokalne dobrote, kupili kaj lepega za pod novoletno jelko in s polnimi pljuči zajeli čudovito praznično vzdušje. Lahko se odpravite v svoje mesto ali pa za nekaj dni obiščete eno od večjih evropskih mest. Tule je nekaj naših predlogov:

Ljubljana.

V Ljubljani je stari del mesta že nekaj let magnet za številne meščane in vedno več turistov z vsega sveta, ki obiščejo decembrsko Ljubljano. Tematska okrasitev ulic, stojnice s kuhanim vinom, kulinaričnimi dobrotami in različnimi darili ter veliko zanimivih spremljevalnih dogodkov trajajo vse do prvega dne novega leta. Poseben dogodek je prižig lučk, otroci so navdušeni nad Miklavževim sprevodom, sejem pa se zaključi s čudovitim novoletnim ognjemetom.

Več o božičnem sejmu.

Celovec, Salzburg in Dunaj.

V Avstriji ne manjka božično-novoletnih sejmov, na katerih vas čaka pestra ponudba kulinarike, zabave in najrazličnejših dogodkov, namenjenih otrokom in odraslim. Sejem v Celovcu velja za enega najlepših v regiji, Salzburg ima močan Mozartov pridih, praznični Dunaj pa vsako leto obišče nekaj milijonov ljudi. V Celovec jo lahko mahnete le za en dan, obisku Salzburga in Dunaja pa namenite vsaj eno nočitev, da se boste lahko povsem prepustili sejemskemu dogajanju.

Več o božičnem sejmu.

Zagreb.

V Zagrebu stavijo na čudovito svetlobno kuliso, drsališče, žive jaslice in še vrsto dogodkov, s katerimi je prežeto praktično vse mesto. Bogato ponudbo na stojnicah božičnega sejma, različne koncerte ter znamenito ‘fuliranje’ najdete le nekaj deset kilometrov od meje, zato je Zagreb nedvomno vredno obiskati.

Več o božičnem sejmu.

Berlin.

V Berlinu nimajo le enega samega božičnega sejma, pač pa je decembra v mestu skoraj 60 različnih sejmov, na kateri lahko najdete praktično čisto vse. Ampak res skoraj čisto vse, od kuhanega vina in klobas z zeljem do oblačil vrhunskih kreatorjev in ponudbe priznanih galerij. Sejmom v enem dnevu seveda ne boste kos, zato si za obisk Berlina vzemite vsaj dva dni.

Več o božičnem sejmu.

Bruselj.

V Bruslju obljubljajo med vsemi najbolj pravljičen božični sejem. Winter Wonders Christmas market ponuja skoraj 20.000 lučk, veliko okrašeno in osvetljeno vrtljivo kolo, sankališče in drsališče, seveda pa ne manjka niti 240 stojnic s pregrešno dobro belgijsko čokolado in drugimi specialitetami. Če se želite vrniti v svoje najlepše otroške spomine, obiščite decembrski Bruselj.

Več o božičnem sejmu.

Obisk božičnega sejma je odlična priložnost za nakup izvirnih in prav posebnih daril, pa tudi za razvajanje svoje duše, ušes ali brbončic. Uživate lahko v dvoje, z družino ali s prijatelji, pohajkovanje po sejmih pa popestrite še z ogledom mesta, obiskom koncerta ali dopoldan preživite na bližnjem smučišču.

Preverite ugodnosti, ki jih lahko koristite ob uporabi Mastercard, Maestro in VISA kartic.

Delite s prijatelji